14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile din Ianca au inaugurat sistemul de alimentare cu apă din localitate. Peste 730 de branșamente individuale realizate

- Advertisement -

Primăria Comunei Ianca a finalizat și recepționat obiectivul de investiții „Prima înființare a sistemului de alimentare cu apă în satul Ianca, comuna Ianca, județul Olt”. Investiția s-a realizat cu fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, valoarea acesteia ridicându-se la aproximativ 4,5 milioane de lei.

Sunt peste 730 de branșamente individuale montate, iar rețeaua de distribuție a apei se întinde la peste 16 kilometri, proiectul fiind finalizat în ultimii doi ani.

„Apa are o importanță covârșitoare pentru existența vieții. Fără apă nu ar putea exista nici omul, nici animalele, nici plantele. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect realizat cu fonduri europene. Rețeaua de distribuție se întinde pe 16,38 kilometri, fiind executate 734 branșamente individuale, captarea făcându-se cu puțuri forate. De asemenea, prin intermediul proiectului, satul Ianca beneficiază și de o stație de tratare dotată cu 3 filtre turbidex, 3 filtre CAG, o stație de osmoză inversă Q=24mc/h și o instalație de postclorinare. A fost un drum lung, cu multă muncă, dar împreună am reușit! Mulțumim tuturor colaboratorilor, dar și cetățenilor care au așteptat foarte mult acest proiect atât de necesar localității noastre”, a declarat Mirel Pascu, primar al comunei Ianca.

Alături de edilul localității riverane Dunării, au fost prezenți, printre alții, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, vicepreședinți ai Consiliului Județean Olt, și Alexandru Stănescu, fost deputat PSD de Olt, actualmente director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți