Slătineanul de 31 de ani, prins pe strada Crișan fără permis auto, cercetat în alte trei dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni rutiere

UPDATE: Slătineanul a fost prezentat miercuri, 15 martie, în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În temeiul art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., art. 226 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 din C. pen., aceasta fiind săvârşită în condiţiile recidivei postcondamnatorii, prev. de art. 41 alin. 1 rap. la art. 43 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 15.03.2023, până la data de 13.04.2023. (…) Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă (…)”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor slătineni.

Știrea inițială: Bărbatul de 31 de ani, din Slatina, care luni noaptea conducea pe strada Crișan, din municipiu, un autoturism deși avea permisul auto suspendat și apoi s-a sustras prelevării de probe biologice la spital, mai este cercetat penal pentru comiterea altor infracțiuni în trafic, pe numele său mai având trei dosare.  Acesta este și motivul pentru care oamenii legii l-au reținut pe șofer pentru 24 de ore. Ba, mai mult, șoferul a fost condamnat la sfârșitul anului 2022 într-un alt dosar penal, pentru o faptă săvârșită tot la regimul rutier în anul 2021. 

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul se află în stare de recidivă postcondamnatorie și mai este cercetat în trei dosare penale pentru infracțiuni rutiere. După administrarea probatoriului, la data de 14 martie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 15 martie să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propuneri legale”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Ultima infracțiune rutieră a fost comisă de slătinean în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:40.

Sursă foto: Imagine reprezentativă (Arhivă)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<