18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o mie de persoane din Olt, diagnosticate săptămâna trecută cu viroze și pneumonii. Au fost și șapte cazuri de gripă

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt continuă supravegherea cazurilor de gripă, infecții respiratorii acute și infecții respiratorii acute severe, pentru sezonul rece 2022 – 2023, iar în ultima săptămână au fost aproape o mie de olteni diagnosticați cu aceste boli. În aceeași perioadă au fost și șapte olteni care au avut gripă.

Datele oficiale arată că în săptămâna 6 – 12 martie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 585 de viroze, cu 34 de internări, 383 cazuri de pneumonii, cu 78 internări, și șapte cazuri de gripa. Este vorba de șapte bărbați, trei fiind din mediul urban și patru din rural, pacienții având vârste cuprinse între 3 și 46 de ani.

„Au fost două cazuri la pacienți cu vârsta între 2 și 4 ani, patru la categoria 5 – 14 ani, iar un pacient a avut între 15 și 49 de ani, respectiv 43 de ani, care s-au prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Județean de Urgență Slatina și Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Caracal, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care li s-a recoltat câte un test pentru determinarea virusurilor gripale”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Acestea au avut rezultate pozitive pentru prezența virusurilor gripale, o probă fiind confirmată pentru virusul gripal tip A prin test rapid antigen, trei confirmate pentru virusul gripal tip B prin teste rapide antigenice, două pentru virusul gripal tip A și B, prin teste rapide antigenice, și o probă confirmată prin metoda RT- PCR, pentru virusul gripal tip A nesubtipat. Unul dintre pacienți a rămas internat în spital, iar ceilalți șase sunt izolați la domiciliu cu prescripție medicală emisă de medicul specialist.
Ponderea tuturor cazurilor o dețin în continuare grupele de vârstă cuprinse între 0 și 19 ani.

Situatia cumulativă a cazurilor de gripă începând cu 1 octombrie 2022 și până pe 12 martie arată astfel: 234 cazuri confirmate în total, din care: 63 confirmate prin metoda RT – PCR – opt pentru virusul gripal tip A, subtip H3, 49 pentru virusul gripal tip A, subtip H, cu patru decese, cinci pentru virusul gripal tip A nesubtipate, unul pentru virusul gripal tip B; 171 cazuri confirmate prin teste antigenice rapide: 153 pentru virusul gripal tip A, 15 pentru virusul gripal tip B, trei pentru virusul gripal tip A și B.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți