Ofițerii Anticorupție au descins la Serviciul Rutier Olt și Formațiunea Rutieră Corabia

Sediile Serviciului Rutier Olt și Formațiunii Rutiere Corabia, ambele din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost percheziționate încă de la primele ore ale dimineții de miercuri, 15 martie, de ofiţerii Serviciului Județean Anticorupție Olt – Direcţia Generală Anticorupţie a Ministerului Afacerilor Interne, verificările fiind desfășurate de oamenii legii într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, acuzațiile pentru care au loc verificări fiind infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri.

Informația a fost confirmată de reprezentanții Poliției Olt, dar și de prim-procurorul Anca Anuța, adjunct al Parchetului Olt, care spune că în total s-au desfășurat șase percheziții, patru fiind la domiciliile unor polițiști din Corabia și două la institituții – Serviciul Rutier Olt și Formațiunea Rutieră din cadrul Poliției orașului Corabia.

Polițiștii anticorupție de la Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorilor Parchetului Olt, încă desfășurau descinderi după ora prânzului.

„Perchezițiile sunt încă în desfășurare, de dimineață având loc și percheziții domiciliare la locuințele a patru polițiști din Corabia. Încă una a mai fost la Formațiunea Rutieră Corabia, care este în derulare, iar cealaltă a fost la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, de unde s-au ridicat suporturi optice pe care erau stocate înregistrări video, respectiv imagini preluate pe camerele BodyCam de polițiști. Dosarul penal este instrumentat de Parchetul Olt, fiind efectuate verificări pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri. Deocamdată, nimeni nu are calitatea de suspect. În sprijinul nostru au acționat și ofițerii SGA Olt”, a declarat Anca Anuța de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Sursă foto: Arhivă (Prezentare generală)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<