17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cercetări „in rem” în dosarul penal în care s-au efectuat percheziții la Serviciul Rutier Olt și Formațiunea Rutieră din Corabia

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt sunt anchetatorii care instrumentează dosarul în care s-au efectuat miercuri percheziții la sediile Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Formațiunea Rutieră a Poliției orașului Corabia, dar și la locuințele a patru polițiști din Corabia. La această dată, cercetările din dosar sunt efectuate „in rem” și vizează fapte de corupție, fals și distrugere în înscrisuri, pretins a fi comise de lucrători de poliție ai Poliției Corabia (FOTO) pe parcursul anului trecut.

Reprezentanții Parchetului Olt au spus că în acest moment sunt făcute cercetări doar cu privire la fapte și nu pot fi făcute alte precizări în această cauză, ancheta fiind în plină desfășurare.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu perchezițiile efectuate în cursul zilei de 15 martie 2023 la domiciliul unor persoane fizice calificate (polițiști), respectiv la sediul unor autorități publice precum Serviciul Poliției Rutiere Olt și Poliția Orașului Corabia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează că activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângä Tribunalul Olt și au avut ca scop ridicarea de înscrisuri și suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar. Cercetările se efectuează «in rem», în legătură cu infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri circumscrise anului 2022, în legătură cu fapte pretins a fi comise de către lucrători de poliție din cadrul Poliției Corabia. În acest moment al anchetei nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite să fie emis un nou comunicat”, a declarat prim-procuror Anca Anuța, adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și șef al Compartimentului de Informare Publică și Relații cu Mass Media.

Pe parcursul efectuării descinderilor de miercuri, procurorii olteni au beneficiat și de sprijinul oferit de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Olt din cadrul Direcției Generale Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne.

„Au avut loc percheziții domiciliare la locuințele a patru polițiști din Corabia. Încă una a mai fost la Formațiunea Rutieră Corabia, iar cealaltă a fost la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, de unde s-au ridicat suporturi optice pe care erau stocate înregistrări video, respectiv imagini preluate pe camerele BodyCam de polițiști. Dosarul penal este instrumentat de Parchetul Olt, fiind efectuate verificări pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri. Deocamdată, nimeni nu are calitatea de suspect. În sprijinul nostru au acționat și ofițerii SGA Olt”, menționa ieri Anca Anuța, adjunct al Parchetului Olt.

Sursă foto: Google Maps

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți