3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi ale polițiștilor SICE Olt la persoane din Slatina, Piatra Olt și Pleșoiu, bănuite de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și inducerea în eroare a organelor judiciare

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare, joi dimineață, trei mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice din județul Olt. Sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, oamenii legii au descins la adrese din municipiul Slatina, orașul Piatra Olt și comuna Pleșoiu.

În urma perchezițiilor, polițiștii SICE Olt și mascații au ridicat înscrisuri, sisteme de calcul și telefoane mobile, iar doi bărbați vor fi duși la audieri.

„În fapt, trei bărbați cu vârstele de 42, 49 și 70 de ani, din localitățile Slatina, Piatra Olt și Pleșoiu sunt cercetați într-un dosar penal, instrumentat de catre Parchetul Slatina, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și inducerea în eroare a organelor judiciare. Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat înscrisuri, sisteme de calcul și telefoane mobile, în vederea documentării activității infracționale a persoanelor bănuite. Pentru bărbații de 70 de ani (din orașul Piatra Olt n.r.), respectiv 49 de ani (din municipiul Slatina n.r.), au fost dispuse mandate de aducere, aceștia urmând sa fie conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit unor surse, persoanele care au fost duse să dea declarații în fața anchetatorilor cu privire la acuzațiile care li se aduc, ar fi falsificat un document de plată referitor la o tranzacție care atestă în fals virarea unei sume de bani în contul uneo persoane, act care ulterior a fost postat în spațiul public de către bărbatul de 42 de ani, din comuna Pleșoiu. Oamenii legii continuă în această cauză penală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți