15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 6.200 de elevi din județ susțin anul acesta simulările examenelor naționale

- Advertisement -
Elevii din unitățile de învățământ oltene, fie că vorbim de absolvenții clasei a VIII-a sau de cei de a XII-a și a XIII-a, intră în perioada imediat următoare în febra examenelor, având în vedere că sunt programate simulările examenelor naționale. Între 20 și 22 martie se vor desfășura simulările Evaluării Naționale, pentru ca între 27 – 30 martie să aibă loc simularea Examenului național de Bacalaureat. În total, vor fi peste 6.200 de absolvenți de gimnaziu și liceu care vor susține în următoarele două săpătmâni simulările acestor examene.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt transmit că sunt 3.346 de elevi de clasa a VIII-a care vor da simularea Evaluării Naționale, iar 2.887 de liceeni vor avea de susținut începând de luni, 27 martie, simularea examenului maturității. În instituțiile școlare din județ au mai avut loc până la această dată simulări ale acestor examene, dar au fost județene, cu subiecte concepute de comisii de specialitate constituite la nivelul ISJ.
Sursa citată mai arată că simularea la Bacalureat va fi susținută de 2.887 elevi la proba de limba și literatura română, 2.022 la matematica, pentru ca proba la alegere să fie dată de 865.
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții de gimnaziu
  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor
Calendarul simulării probelor scrise ale Bacalaureatului
  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Rezultatele pe care absolvenții de la clasa a VIII-a și liceenii de a XII-a și a XIII-a le vor obținute la simulările examenelor naționale, în anul școlar 2022 – 2023, vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat acestea, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

ISJ Olt mai transmite că notele obținute la simulări nu se contestă și nu se trec în catalog. Însă, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elevii interesaţi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți