18.1 C
Slatina
vineri,14 iunie,2024

Ultimele Articole

Teleorman: Mecanicul de locomotivă al trenului implicat în accidentul feroviar de la Roşiori Nord, sub control judiciar

- Advertisement -

Mecanicul de locomotivă al trenului implicat în accidentul feroviar din data de 13 martie de la Roşiori Nord a fost pus sub măsura controlului judiciar, informează, joi, IPJ Teleorman.

„La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar din data de 13.03.2023, din staţia Roşiori Nord, poliţiştii din cadrul Biroului judeţean Poliţie Transporturi Teleorman au dispus reţinerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, precum şi punerea acestuia în libertate”, precizează IPJ Teleorman.

Conform sursei citate, mecanicul are 36 de ani şi este din localitatea Filiaşi.

Patru persoane au ajuns la spital, luni dimineaţa, după ce un tren s-a oprit brusc pe traseu, iniţial anunţându-se că a deraiat între Roşiorii de Vede şi Măldăeni şi fiind iniţiat Planul Roşu de Intervenţie, dar ulterior accidentul nu a fost confirmat. Conform ISU Teleorman, 12 persoane au fost rănite atunci, însă opt au primit îngrijiri la locul incidentului şi nu a fost nevoie să fie transportate la spital. CFR SA a informat că două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni dimineaţa, în jurul orei 4, la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnat. Trenul avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți