19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Firicel din serialul „Las Fierbinți”, prezent la reinaugurarea unei școli din comuna Osica de Sus

- Advertisement -

Invitat special vineri la reinaugurarea unei instituții de învățământ din comuna olteană Osica de Sus. Actorul Toma Cuzin, care interpretează personajul lui Firicel din serialul „Las Fierbinți” de la Pro TV, a fost prezent la acest eveniment, reabilitarea și modernizarea Școlii din Vale fiind realizată cu implicarea autorităților locale, în frunte cu edilul Cezar Filip, dar și a reprezentanților asociației BookLand România, care contribuie la renovarea și dotarea școlilor, inițiativă care acordă copiilor defavorizați din mediul rural condiții mai bune de studiu.

„Astăzi (vineri n.r.) a avut loc inaugurarea Școlii Gimnaziale Osica de Sus (Școala din Vale). Alături ne-a fost actorul Toma Cuzin, foștii directori, domnii Marin Sulger și Gheorghe Lixandru, doamna director Mihaela Marin și domnul director adjunct Emanuel Nițu și, nu în ultimul rând, reprezentați ai BookLand România, care a inițiat acest proiect, iar pe această cale doresc să le mulțumesc încă o dată atât asociației, cât și tuturor partenerilor care au contribuit la acest proiect, rezultatul fiind unul de mare excepție. Copiii au acum șansa de a studia și de a se dezvolta într-un mediu adecvat și sănătos din toate punctele de vedere. Vă urez să pășiți cu dreptul pragul acestei unități de învățământ reabilitată la standarde europene și dotată modern. Mult succes!”, a spus primarul Filip.

Copiii din localitate chiar au contribuit la finalizarea proiectului de care se vor bucura de acum în colo zeci de generații de elevi.

„. Câtă bucurie în sufletul nostru văzând cum elevii Școlii Gimnaziale Osica de Sus, județul Olt, care au pus umărul nu numai la montajul și transportul mobilierului dăruit de partenerii noștri, dar au și vopsit băncuțele din curte, gardul școlii și au ajutat la curățenia generală, s-au bucurat de cum a ieșit totul la final! Acum că avem centrală termică, coș de fum strălucitor, calorifere și robineți de la alți parteneri cărora le mulțumim, putem spune că am terminat! În sfârșit, în sălile de clasă e frumos și luminos. Avem și calculatoare donate de la un alt colaborator drag, care a trimis și echipamente de igienă și curățenie. Ba chiar, datorită suplimentării cu țiglă metalică și sistem pluvial, am înlocuit și acoperișul vechi al fostei magazii, astăzi sală de sport și Depozitul . Mii de mulțumiri Primăria Osica de Sus, un partener care ne-a sprijinit nu numai cu acoperirea unei părți importante din manoperă, ci și cu utilaje pentru descărcarea a zeci de paleți de marfă, agregat balastier, cherestea, ușa de acces în camera centralei, precum și cu betonarea accesului în curtea școlii. Împreună construim oameni”, au transmis reprezentanții BookLand.

La finalul vizitei sale, Firicel din „Las Fierbinți” nu a ezitat să lase o amintire dragă copiilor care i-au cerut autografe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți