3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătinean amendat cu 30.000 de lei după ce a aruncat deșeuri în Pădurea Căcâna de lângă râul Olt

- Advertisement -

Un bărbat a aruncat mai mulți saci cu gunoaie, zilele trecute, în Pădurea Căcâna de lângă malul stâng al râului Olt, situate la ieșirea din municipiul Slatina spre Barajul Slătioara, iar acesta a fost surprins de un internaut, pozele fiind postate ulterior pe o pagină de socializare Facebook. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la cele întâmplate pe terenul din extravilanul municipiului Slatina, fiind identificat autorul faptei, acesta fiind un cetățean de 41 de ani, din localitate. Slătineanul s-a ales cu o amendă usturătoare de 30.000 de lei, oamenii legii beneficiind de sprijinul colegilor de la Poliția Locală Slatina și comisarii Gărzii de Mediu Olt.

Identificarea bărbatului a venit luni, 20 martie, la cinci zile după ce acesta a aruncat deșeurile în respective zonă de agrement.

„La data de 16 martie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat în cursul zilei de 15 martie mai mulți saci ce conțineau deșeuri într-o pădure situată în extravilanul municipiului Slatina. Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Olt au efectuat, la data de 20 martie, un control pentru verificarea aspectelor sesizate, ocazie cu care au fost identificate atât zona, cât și deșeurile inerte ce erau depozitate în saci, pe terenul situat în extravilanul municipiului Slatina. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Poliției Locale Slatina, polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Slatina. Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 92/2001 privind regimul deșeurilor”, a declarant Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Ca măsuri complementare, polițiștii au impus în sarcina și pe cheltuiala contravenientului ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora, conform legislației în vigoare.

Momentul în care slătineanul descărca deșeurile din propriul autoturism a fost surprins de un alt slătinean care a făcut totul public pe Internet. „Azi 15 martie, în timp ce veneam spre casă dinspre Slătioara via baraj spre Slatina, am surprins un individ cu autovehiculul bleumarin OT XX XXX, cu care a transportat şi descărcat deșeuri în saci albi de rafie, în păduricea de salcâm de lângă râul Olt, unde a fost demolată recent o clădire mare cu ceva litigiu. Mă gândesc că trebuie să-l fac faimos”, a scris acesta în postarea pe care a făcut-o pe un grup Facebook.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți