15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Descinderi în Olt într-un caz de infracțiuni economice

- Advertisement -

Peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, investigații criminale, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale și ordine publică din Teleorman efectuează luni, 20 martie, 23 de percheziții domiciliare, într-un dosar pe linie economico-financiară. Descinderile au loc în municipiul București, dar și în județele Teleorman, Olt și Dolj, cazul fiind instrumentat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Comisarul șef de poliție Iulian Orbeșteanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman, a precizat că două dintre cele 23 de descinderi au avut loc în județul Olt, respectiv la adrese din comunele Mihăești și Seaca.

„Infracțiunile economice săvârșite în cauză sunt înșelăciune, fals și uz de fals. În fapt, persoanele la care au loc perchezițiile domiciliare ar fi falsificat unele înscrisuri care au atestat date nereale privind producerea unor accidente rutiere și au declarat în mod necorespunzător adevăruri privind producerea unor astfel de evenimente, inducând și menținând în eroare societăți de asigurare, în scopul obținerii în mod injust a despăgubirii. Paguba estimată este de 160.000 de lei”, a declarat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

Sursa citată a mai spus că peste 20 de mandate de aducere sunt puse în aplicare de oamenii legii. Momentan, persoanele au calitatea de suspecți.

În vederea efectuării descinderilor, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Ce măsuri s-au luat în urma perchezițiilor

IPJ Teleorman a transmis luni seara că, în total, au fost puse în aplicare 25 de mandate de aducere. În dosarul penal se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Nouă persoane au fost reținute, în urma celor 23 de descinderi, dintre care două în județul Olt, fiind ridicate mai multe bunuri, printre acestea și șase cartușe muniție deținute fără drept.

„În perioada 2021-2022, persoanele bănuite, prin falsificarea unor înscrisuri sub semnătură privată, ar fi atestat date nereale privind producerea unor accidente rutiere, inducând și menținând în eroare societăți de asigurare, în scopul obținerii, în mod injust, a despăgubirii. Valoarea prejudiciului cauzat este estimată la 160.000 de lei. În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile, suporturi de stocare a datelor informatice și șase cartușe muniție deținute fără drept. În urma administrării probatoriului, față de nouă persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive”, transmite Poliția Teleorman.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți