17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Porților Deschise la Poliția Olt. Aproape 300 de copii de la mai multe școli, interesați de munca oamenilor legii din județ

- Advertisement -

Platoul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost miercuri gazdă a Zilei Porților Deschise, activitate desfășurată cu ocazia celebrării a 201 ani de la înființarea Poliției Române, împliniți anul acesta pe 25 martie. La activitatea dedicată Zilei Poliției Române au participat aproximativ 300 de preșcolari și școlari, însoțiți de cadre didactice de la clasă, din cadrul mai multor unități de învățământ din județ.

Copiilor le-a fost prezentată tehnica și dotarea din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor și Serviciului Criminalistic Olt. Totodată, la activitate a participat și un echipaj canin, cu un câine polițist de urmă, care i-a încântat pe micii oaspeți. De asemenea, a fost prezentată și noua autospecială, intrată recent în dotarea Serviciului Rutier, respectiv Laboratorul de Siguranță Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Polițiștii prezenți au răspuns la toate întrebările preșcolarilor și elevilor care i-au vizitat, aceștia având multe curiozități legate de munca pe care o fac în fiecare zi.

La finalul activității, cei mici au primit dulciuri și baloane, înțelegând faptul că oamenii legii sunt prietenii lor și că sunt la datorie, în permanență, pentru siguranța tuturor cetățenilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți