12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Campania Națională de Împăduriri, prezentată la Slatina de Ionuț Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului. Pot fi depuse proiecte finanțate prin PNRR

- Advertisement -

Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit joi după-amiază, cu începere de la ora 15:00, întâlnirea de lucru cu tema „Prezentarea Campaniei Naționale de Împăduriri”, derulată începând cu anul 2022 și până în 2026, o campanie finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu sprijinul Prefecturii Olt, printre invitați la acesta fiind Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, prefectul de Olt Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, și Alexandru Berechet, viceprimar al municipiului Slatina.

În sală, printre reprezentanți ai altor instituții din județ, au fost prezenți reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, producători agricoli locali, deținători publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, persoane fizice sau juridice, indiferent de mărime și formele asociative ale acestora, precum și primari ai unor localități oltene.

Reprezentanții Ministerului Mediului nu au ezitat să le ofere participanților detaliile și beneficiile accesării programului de finanțare pentru împăduriri prin PNRR, fiind prezentate, totodată, în cadrul unui dialog interactiv, și soluții pentru facilitarea accesării liniei de finanțare de potențialii beneficiari din județul Olt.

De asemenea, Ionuț Banciu, secretarul MMAP, a pus la dispoziție celor prezenți în sala de ședințe a CJ Olt și alte detalii suplimentare despre Ghidul de finanțare a împăduririlor prin PNRR.

O întâlnire asemănătoare cu potențiali beneficiari ai unor astfel de proiecte ce pot fi depuse prin PNRR a avut loc în aceeași zi, și în județul Dolj, la sediul Instituției Prefectului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți