18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

CAS Olt: Trei dispozitive medicale noi pentru asigurații din județ

Casa de Asigurări de Sănătate Olt a transmis joi, 23 martie, că lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată cu trei dispozitive medicale noi. Este vorba despre  un dispozitiv în domeniul ORL, respectiv Adezivi pentru filtre umidificatoare, și două dispozitive în domeniul echipamentelor pentru oxigenoterapie și ventilație noninvazivă  și anume Suport de presiune pozitivă continuă CPAP și Suport de presiune pozitivă continuă cu două nivele BPAP.

Potrivit CAS Olt, suma suportată de insituție pentru Adezivi pentru filter umidificatoare este de 650 lei pe set, pentru Suport de presiune pozitivă continuă CPAP – 230 lei pe lună, iar pentru Suportul de presiune pozitivă continuă cu două nivele BPAP, în funcție de tipul suportului de presiune, suma decontată variază între 400 de lei și 826 de lei.

În vederea obținerii unuia dintre aceste dispozitive medicale, asigurații din județ trebuie să depună la casă mai multe documente, acestea putând fi depuse fizic, prin poștă sau prin e-mail.

„Pentru obţinerea dispozitivului medical, asiguratul, unul dintre membrii de familie sau o persoană împuternicită legal în acest sens de acesta depune o cerere la CAS, actul de identitate în copie și prescripţia medicală pentru dispozitivul medical. Prescripţiile medicale pentru echipamentele pentru oxigenoterapie, ventilaţie noninvazivă şi suport de presiune pozitivă continuă CPAP/BPAP trebuie să fie însoţite de documente medicale din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor pentru recomandarea acestor dispositive. Documentele se depun la sediul casei de asigurări de sănătate sau se pot transmite prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică”, se arată într-un comunicat de presă remis de CAS Olt.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți