19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reprezentanții presei locale, competitivi în cadrul „Cupei presei la TIR” organizată de Ziua Poliției

- Advertisement -

Mai mulți jurnaliști acreditați pe lângă Inspectoratul de Poliție Județean Olt au participat joi, 23 martie 2023, la competiția „Cupa presei la TIR”, desfășurată în poligonul de tragere al Centrului de Formare și Perfecționare al Polițiștilor „Nicolae Golescu” din municipiul Slatina. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Olt cu prilejul Zilei Poliției Române, instituție care în data de 25 martie împlinește 201 ani de atestare documentară.

Competiția a debutat cu o instruire ca la carte al cărei amfitrion a fost inspectorul principal Adrian Sandu, instructor de tragere în cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al IPJ Olt, care în mai bine de o jumătate de oră i-a învățat pe reprezentanții mass-media locală cum să mânuiască pistolul Beretta, de calibrul 9 milimetri.

Obișnuiți de la alte activități de acest gen să tragă cu pistolul Carpați, de calibru 7,65 milimetri, pentru majoritatea jurnaliștilor a fost o noutate să tragă la ținta piept cu cercuri cu un pistol Beretta. Mergând apoi în poligonul de tragere și costumați cu veste antiglonț, au fost efectuate mai întâi două trageri de încălzire și familiarizare cu armamentul din dotarea polițiștilor olteni, de la distanța de 5, respectiv 10 metri, fiecare dintre participanți având la dispoziție de fiecare dată câte cinci cartușe.

Tragerea propriu-zisă a avut loc apoi de la distanța de 7 metri față de ținta cu cercuri, reprezentanții presei locale având la dispoziție alte șase cartușe. Cu toții au avut alături de ei câte un instructor de tragere, iar scorul final care putea fi obținut de un participant putea fi de 60 de puncte. Jurnaliștii au arătat că într-un timp foarte scurt au învățat cum să tragă cu pistolul Beretta, de 9 milimetri, rezultatele ocupanților celor trei locuri de pe podium fiind de peste 50 de puncte. Câștigătorii locurilor I, II și III au primit din partea organizatorilor, sprijiniți de Asociația Sportivă „Dinamo” Slatina, trofee, medalii și diplome, iar ceilalți diplome de participare.

„Astăzi, 23 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a organizat, cu ocazia Zilei Poliției Române, „Cupa presei la TIR”. La activitate au fost prezenți jurnaliștii acreditați pe lângă IPJ, la care toți participanții au fost câștigători, primind diplome, iar primii clasați au primit diplome, medalii și trofee”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

„Cupa presei la TIR” a fost una dintre activitățile organizate de IPJ cu prilejul Zilei Poliției Române, acestea continuând și vineri, 24 martie, pe platoul din fața Prefecturii Olt și în Sala Europa a Consiliului Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți