18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

Peste 140 de polițiști olteni, avansați în gradul profesional următor, de ziua lor

Poliția Română împlinește anul acesta 201 ani de la înființare, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt marcând evenimentul în avans cu o zi, peste 140 de cadre ale institutiei Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu fiind avansate în gradul profesional următor, în avans sau la termen. Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt și platoul din fata Prefecturii Olt au găzduit vineri, 24 martie, evenimentele organizate de IPJ, de Ziua Poliției Române.

Alături de comisarul șef Ionuț Ilinca, inspector șef al Poliției Olt, au fost prezenți, printre alții, prefectul de Olt Florin Homorean, Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, Alexandru Berechet, viceprimar al municipiului Slatina, dar și șefi sau reprezentanți ai instituțiilor din județ cu care Poliția colaborează. Evenimentul din sala de ședințe a CJ a debutat cu intonarea imnului național și cu un moment de reculegere în memoria polițiștilor olteni căzuți la datorie, apoi subcomisarul Ștefan Mutu, șeful de Cabinet al IPJ Olt, a prezentat o scurtă istorie a Poliției la nivelul județelor Romanați și Olt. Ulterior, inspectorul șef al Poliției, Ilinca, a dat citire mesajului transmis de chestorul de poliție Benone Marian Matei, inspectorul general al Poliției Române. De asemenea, comandantul polițiștilor olteni a transmis și mesajul său cu prilejul acestei zile, în cadrul căruia a ținut să mulțumească colegilor săi pentru rezultatele înregistrate în ultimul an, majoritatea fiind pozitive pe aproape toate liniile de muncă.

La rândul său, și alți invitați ai conducerii Poliției au transmis mesaje oamenilor legii din județ.
În cadrul ședinței festive, comisarul șef Ionuț Ilinca a dat citire și celor peste 140 de polițisti din județ avansați în grad cu prilejul acestei zile. Zece ofițeri și 13 agenți de poliție au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, iar alți 20 de ofițeri și 100 de agenți au fost avansați la termen. Apoi, s-au acordat diplome aniversare foștilor comandanți ai Poliției Olt și altor cadre ieșite la pensie, iar acum sunt în rezervă, instituțiilor cu care IPJ colaborează și s-au înmânat diplome, din partea Corpului Național al Polițiștilor, oamenilor legii care s-au remarcat în cadrul unor evenimente, unii dintre ei aflându-se în timpul lor liber.

În paralel, pe platoul din fața Prefecturii Olt, au fost prezentate trecătorilor, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Biroului pentru Protecția Animalelor, fiind prezent și un echipaj canin.

Trecătorilor le-au fost înmânate materiale informative, iar pentru cei mici polițiștii au pregătit bomboane și baloane personalizate.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți