15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Încă 31,7 km din Drumul Expres Craiova – Pitești vor fi dați în trafic anul acesta”

- Advertisement -

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a fist la sfârșitul acestei săptămâni în vizită pe șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, care tranzitează mai multe localități între Valea Mare și Colonești, limită cu județul Argeș, și spune că stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70%.

„Au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31dim 32 structuri (poduri și pasaje); se execută lucrări de racordare a structurilor cu terasamentul și calea de rulare; se execută lucrări de umpluturi necesare terasamentelor, lucrări realizate în proporție de 85%; se execută lucrări de săpături pentru terasamente, lucrări realizate în proporție de 90% și continuă acestea pe ultimul sector de la km 58; continuă execuția lucrărilor de realizare a șanțurilor, rigolelor și elementelor de colectare și evacuare a apelor pluviale. Au mai fost realizați 20 din 30 de kilometri din umplutura de balast la cota superioară; sunt în curs de finalizare spațiile de servicii, lucrări realizate în proporție de 95%, lucrându-se acum la ultimele finisaje; au fost finalizate lucrările de relocare a utilităților; se execută lucrări la sistemul ITS și la iluminatul public de pe traseul drumului expres. Cei 31,7 km aferenți Lotului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Irinel Scrioșteanu a readus în atenție faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 de kilometri de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, care tranzitează județul de la intrarea în orașul Balș și până la ieșirea din Slatina, spre Valea Mare.

„Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte două benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate zece intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje”, a mai spus reprezentantul ministerului.

Lungimea Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești este de 31,75 kilometri (km), de la km 57+550 până la km 89+300, executant al lucrărilor fiind Asocierea SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL.

Valoarea contractului care a fost semnat pe 30 octombrie 2020, se ridică la 670,72 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind Programul Operațional Infrastructură Mare. Proiectarea și execuția au fost începute pe 18 ianuarie 2022, iar termenul contractual de finalizare este 18 ianuarie 2024.

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Limita maximă de viteză admisă pe DEx 12 este de 120 de kilometri pe oră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți