18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui cod galben de vânt până marți noaptea. Vor fi rafale de peste 70 – 75 km/h

Majoritatea zonelor României se află începând de luni, 27 martie, sub incidența mai multor coduri de vreme capricioasă, însă întreaga țară va fi și sub o informare meteorologică care este în vigoare până miercuri seara, la ora 21:00. Pentru început, județul Olt va fi sub un cod galben de vânt puternic, rafalele ajungând la peste 70 – 75 kilometri pe oră (km/h). 

În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h”, au transmis luni meteorologii, codul fiind valabil de luni, la ora 23:00, și până marți noaptea, la ora 23:00.

Toată țara este în aceste zile și sub incidența unei informări meteorologice de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

„În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27 spre 28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Sursa citată mai arată că în sud-estul teritoriului, în seara zilei de 27 martie, vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți