18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

Festivalul regional de folclor „Carul cu flori” de la Giuvărăști, la cea de-a opta ediție

Consiliul Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, prin Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primaria și Consiliul Local Giuvărăști organizează anul acesta o nouă ediție a Festivalului concurs regional de muzică populară „Carul cu flori”. Evenimentul cultural a ajuns la cea de-a opta ediție și se va desfășura așa cum se întâmplă anual, în ziua de Florii, care în 2023 pică pe 9 aprilie. 

Scopul festivalului concurs este descoperirea și promovarea tinerilor interpreți de muzică populară, fiind așteptați să participe soliști vocali, dar și instrumentiști din zona Olteniei care nu au mai luat parte la alte concursuri de gen și au obținut marele premiu. Pentru soliștii vocali, limita de vârstă este de 20 ani. Înscrierea se face la CJCA Olt – Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, până luni, 3 aprilie 2023.

Fiecare concurent va prezenta câte două melodii în concurs, de factură ritmică diferită, iar costumul popular este
obligatoriu și juriul, care va fi alcătuit din pesonalități din domeniul interpretării muzicii populare și instrumentale, va puncta special autenticitatea locală și specificul zonal. Prezența concurenților va fi în Duminica Floriilor, la ora 10:00, la Căminul Cultural Giuvărăști pentru repetiții, instituția culturală fiind gazdă a Festivalului de muzică populară „Carul cu flori” cu începere de la ora 16:00.

Cei mai buni concurenți vor primi la final premii consistente precum trofeul și marele premiu – 800 lei, premiul I – 600 lei, premiul II – 500 lei, premiul III – 400 lei, mențiune I – 200 lei, mențiune II – 100 lei, dar și premii speciale pentru autenticitate, costum, originalitate și popularitate.

Organizatorii concursului folcloric vor mai oferi diplome de participare și de premiere, plachete, precum și alte premii speciale. În timpul prezentării Galei Laureaților, organizatorii vor asigura microrecitaluri de muzică populară cu interpreți, invitați speciali, cunoscuți ai genului. Iar în acest an artiștii care vor urca pe scenă sunt Victorița Cică, Alexandra Andrei și Geanina Vlad, acompaniamentul muzical va fi asigurat pe parcursul întregului eveniment de orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Oltului”, condusă de dirijorul Cristian Dumitru.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți