12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Podul Olt rămâne după gratii

- Advertisement -

Tânărul 29 de ani, fiu al unui lider de sindicat de la o fabrică de țevi din Slatina și consilier județean, rămâne în continuare după gratii. Acesta, care la testarea pe care polițiștii rutieri au efectuat-o cu aparatul DrugTest a ieșit pozitiv la două substanțe interzise, respectiv opiacee și amfetamină, este autorul accidentului grav din apropierea Podului Olt, în urma căruia au murit doi membrii ai unei familii cunoscute tot din municipiu. Magistrații Judecătoriei Balș au prelungit arestul preventiv pe 22 martie, cu 30 de zile, începând cu data de 1 aprilie și până pe 30 aprilie, inclusiv. Decizia instanței nu a fost definitivă, fiind contestată de inculpat, însă magistrații Tribunalului Olt au respins-o luni, 27 martie, ca nefondată.

„În baza art. 204 C.p.p. rap. la art. 4251 C.p.p., respinge ca nefondată contestaţia formulată de către contestatorul inculpat împotriva încheierii nr. 182 din data de 22 martie 2023, pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Balş în dosarul 1310/184/2023. (…) Definitivă”, se arată în soluția pe scurt dată de judecătorii olteni.

Femeia de 73 de ani a murit la scurt timp, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în urma accidentului produs luni, 27 februarie, în apropierea Podului Olt, de la ieșirea din Slatina spre Craiova. Aceasta a rămas încarcerată în mașina condusă de soțul său, în vârstă de 74 de ani, în care a intrat autoturismul condus de slătineanul de 29 de ani. În noaptea de 3 spre 4 martie, a murit și bărbatul de 74 de ani, acesta aflându-se internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Slatina.

În urma cercetărilor efectuate în urma accidentului, s-a stabilit că tânărul din Slatina, pe fondul desfăşurării altor activităţi în timpul conducerii autoturismului, acesta declarând că s-a aplecat pentru a ridica telefonul mobil, pierzând astfel controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, peste marcajul longitudinal continuu, unde a intrat în coliziune frontală cu celălalt autoturism, care circula regulamentar din sens opus.

Slătineanul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți