10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

23 note de 10 obținute de elevii de clasa a opta la simularea examenului de Evaluare Națională

- Advertisement -

Simularea celor două probe scrise de la examenul de Evaluare Națională a avut loc săptămâna trecută în instituțiile de învățământ oltene, iar miercuri, 29 martie, elevii de clasa a VIII-a au aflat notele pe care le-au obținut. În urma afișării acestora, sunt 23 de elevi care au luat nota 10, trei la proba de limba și literatura română și 20 la matematică.

La română, dintre cei 3.374 de înscriși, s-au prezentat 3.043, numărul absenților fiind de 331, iar la matematică din totalul de 3.374 înscriși, au fost prezenți 3.044, absenți fiind 330.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt, la prima probă scrisă (română) rata de promovabilitate a fost de 74,93 la sută, notele obținute fiind distribuite astfel: 763 între 1 și 4,99, 2.277 între 5 și 9,99 și trei de 10, iar la proba a doua scrisă (matematică): 1.377 între 1 și 4,99, 1.647 între 5 și 9,99 și 20 de 10, promovabilitatea fiind de 54,77%.

Notele de 10 au fost obținute de elevi din următoarele școli oltene: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, Școala Gimnazială 2 Caracal, Școala Gimnazială Izbiceni – română, iar la matematică: Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, Școala Gimnazială Mărunței, Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia – trei, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – cinci, Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal – patru, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina, Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” Balș – două, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina și Liceul Tehnologic Iancu Jianu.

Mihaela Torbă, adjunct al Inspectoratului Școlar Olt, spune că există o promovabilitate mai mare la simularea națională a Evaluării față de cea județeană. Dacă la limba română creșterea este undeva la 9 la sută, cea de la matematică este de aproape 4%.

Rezultatele pe care copiii de a opta le-au obținut la simularea examenului național vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care aceasta a avut loc, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Însă, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elevii interesaţi.

Sursă foto: Internet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți