12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Avarie la buteliile de clor ale unei societăți din Slatina ce produce și prelucrează aluminiu, scenariul unui exercițiu organizat de ISU Olt

- Advertisement -

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a desfășurat joi un exercițiu de testare a planului de urgență externă, acesta având loc la un operator de pe platforma industrială a municipiului Slatina, cu obiect de activitate producerea și prelucrarea aluminiului, încadrat ca obiectiv SEVESO. Conform scenariului, pe timpul manevrării unor butelii cu clor, se produce o avarie la trei dintre butetiile de clor.

Evenimentul a fost anunțat prin apelul de urgență 112, în dispeceratul ISU Olt, concomitent fiind alertate echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență care asigură intervenția pe locul de muncă.

„Până la sosirea serviciilor profesioniste, pompierii SPSU Rivergate Fire au asigurat prima intervenție, conform procedurilor stabilite în astfel de situații. Pompierii Detașamentului Slatina au acționat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și un echipaj SMURD. Obiectivele principale ale exercițiului au fost antrenarea forțelor participante și testarea viabilității planului de urgență externă”, a declarat Alina Oprea, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Alături de pompierii slătineni, la exercițiu au mai participat polițiști, jandarmi, cadre medicale de Serviciul de Ambulanță Județean Olt, precum și reprezentanți ai Primăriei Slatina, Direcției de Sănătate Publică Olt, Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți