8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt a alocat 500.000 de lei Primăriei Sârbii Măgura, pentru reabilitarea și modernizarea unei școli gimnaziale din comună  

- Advertisement -

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de joi, 30 martie, un proiect de hotărârea privind alocarea unei sume de 500.000 de lei pentru Primăria comunei Sârbii Măgura, bani ce vor fi folosiți pentru reabilitarea și modernizarea unei școli gimnaziale din localitate, având în vedere că școala primară din satul Braniște a fost distrusă aproape în totalitate, luna trecută, de un incendiu puternic.

Sprijinul financiar va fi alocat pentru asigurarea cofinanțării proiectului pe fonduri europene ce vizează reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Florian Dițuleasa” din satul Vitănești, ai cărei elevi învățau în școala ce a luat foc în februarie, investiția fiind la ora actuală în derulare.

„Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Sârbii Măgura ne solicită sprijin financiar în vederea asigurării cofinanțării de 31,88% pe care aceasta trebuie să o asigure în cadrul proiectului «Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială ‘Florian Dițuleasa’ din sat Vitănești, comuna Sârbii Măgura, județul Olt», proiect aflat în derulare, dar a cărui implementare stagnează întrucât comuna Sârbii-Măgura nu dispune de fonduri suficiente pentru asigurarea cofinanțării proiectului. (…) Pe raza comunei Sârbii Măgura existau două școli, respectiv Școala Primară Braniște, care a fost distrusă în mare parte de incendiul produs în data de 17 februarie 2023, și Școala Gimnazială «Florin Dițuleasa» Vitănești, care se află în proces de reabilitare și modernizare prin proiectul susmenționat. Având în vedere cele menționate propun repartizarea pe unități administrativ teritoriale a cotei de 6% din impozitul pe venit pe anul 2023”, se arată în proiectul de hotărâre al cărei inițiator este Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Șeful forului județean a ținut să explice și motivul pentru care suma de bani a fost alocată Primăriei Sârbii Măgura: „S-a alocat o singură sumă de bani, este vorba despre 500.000 de lei comunei Sârbii Măgura, pentru că știți foarte bine acolo a luat școala foc și ei au o școală, nu cea care a fost distrusă de incendiu, durează să facă toată procedura de demolare și studiu de fezabilitate pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici, pe fonduri europene și avea nevoie de cofinanțare ca să grăbească terminarea lucrărilor, astfel încât copiii să se poată muta în această nouă clădire. S-a aprobat 500.000 de lei, așa cum am spus”.

În prezent, elevii din Sârbii Măgura au cursuri școlare care se desfășoară în două schimburi, în incinta grădiniței și a Căminului Cultural din comună.

„Elevilor le-am oferit alternativa să meargă în celelalte localități, cu transport, și să învețe la școlile din vecinătatea comunei. Din păcate, părinții acestora nu au fost de acord și s-au găsit niște soluții acolo. Învață în două ture, în grădiniță, după ce preșcolarii termină programul, și în Căminul Cultural”, a adăugat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți