10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni au dat startul activităților dedicate Zilei Armei  

- Advertisement -

3 aprilie este ziua în care Jandarmeria Română împlinește 173 de ani de la înființare, iar cu această ocazie oamenii legii din județul au dat startul activităților pe care le-au pregătit pentru a celebra Ziua Armei pe care o reprezintă. În organizarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, o primă manifestare dedicată acestei zile s-a desfășurat joi în Parcul „Constantin Poroineanu”, în sânul a aproximativ 100 de elevi din municipiul Caracal, din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Copiii și adolescenții au fost provocați de jandarmii olteni la un concurs sportive, însă elevii nu au ezitat să intre în contact și cu alte misiuni specifice pe care oamenii legii le desfășoară cu ajutorul autospecialelor sau a ATV-urilor. Însă, atracția zilei a fost câinele de serviciu Crin, din rasa ciobănesc german.

„Pe cei mai mari i-am provocat la un concurs sportiv: echipele formate din fete și băieți și-au testat abilitățile, forța și rezistența cu ajutorul aparatelor de fitness, iar la final, fiecare dintre ei au primit câte o diplomă de participare. Le-am oferit informații despre activitatea și misiunile Jandarmeriei Olt, precum și mesaje informativ-preventive ale instituției pe care o reprezentăm: le-am reamintit importanța unui comportament adecvat în societate și la școală, situațiile ce pot conduce la fapte antisociale, dar și riscurile la care sunt expuși elevii prin folosirea rețelelor de socializare. Atracția zilei a fost Crin, câinele de serviciu din rasa ciobănesc german, iar cu această ocazie, conductorul său a prezentat elevilor abilitățile dobândite pe parcursul antrenamentelor”, a spus căpitanul Simona Floricel, purtător de cuvânt al IJJ.

Pentru a marca momentul aniversar, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va continua seria activităților dedicate Zilei Armei și în următoarele zile.

Vineri, 31 martie, începând cu ora 11:00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, jandarmii vor fi prezenți pentru a desfășura mai multe activități: prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu alături de care participă la misiuni.

Pentru cei interesați de o carieră militară, aceștia pot afla detalii despre admiterea în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române. O provocare pentru cei ce vor fi prezenți în zona de agrement va fi parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. „Colegii noștri vor prezenta fiecare element al traseului și, împreună cu jandarmii, pot experimenta un antrenament specific pregătirii de specialitate, acesta fiind necompetitiv”, a spus reprezentantul IJJ Olt.

Luni, 03 aprilie, platoul Consiliului Județean Olt va fi, începând cu ora 10:00, locul în care vor fi amplasate standuri unde vor fi oferite informații pentru cei interesați de o carieră militară, de prezentare a tehnicii, mijloace de protecție și intervenție, precum și autospeciale din dotarea unității. De asemenea, Sala Europa a instituției administrative va găzdui o ședință festivă dedicate Zilei Jandarmeriei Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți