2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de olteni au fost angajați în primele două luni ale anului, prin intermediul AJOFM

- Advertisement -

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt transmite că în primele două luni ale acestui an, ca urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de instituție, peste o mie de persoane din judet și-au găsit un loc de muncă. Cei mai mulți olteni angajați provin din mediul rural și fac parte din categoria de vârstă peste 45 de ani.

Concret, potrivit unui comunicat remis de AJOFM Olt, ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de instituție, 1.045 de persoane din județ au fost încadrate în muncă, în lunile ianuarie și februarie din 2023. Din totalul acestora, 465 au peste 45 de ani, 167 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 192 au între 25 și 35 de ani, iar 230 sunt tineri sub 25 de ani. De asemenea, în funcţie de rezidenţă, 637 dintre oltenii angajați în perioada de referinţă provin din mediul rural, iar 417 sunt din urban.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un job, arată că cele mai multe au studii liceale, respectiv 403, urmate de cele cu studii gimnaziale – 271, profesionale – 187, iar 61 sunt cu studii universitare.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt în primele două luni ale anului, 530 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituției”, se precizează în comunicatul instituției.

Sursa citată mai arată că, pentru integrarea pe piaţa muncii, oltenii aflați în căutarea unui loc de muncă înregistrați în baza de date a agenției în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea 76 din 2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele două luni din an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.606  în județ.

5.083 de olteni care nu aveau un job au fost încadrate în muncă, anul trecut, ca urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți