8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șofer depistat cu 185 de km/h pe DN 64, în Brâncoveni. A fost amendat cu peste 2.000 de lei și lăsat fără permisul auto pentru șase luni

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat vineri o razie fulger în municipiul Caracal, scopul acesteia fiind de creștere a gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice. Acțiunea blitz care s-a desfășurat pe parcursul a patru ore nu a fost doar în localitate, ci și în împrejurimi. Astfel, pe Drumul Național (DN) 64, în satul Văleni al comunei Brâncoveni, a fost prins un tânăr care circula cu 185 de kilometri pe oră (km/h), deși limita de viteză este de doar 90 km/h. Acesta a primit o amendă usturătoare de peste 2.000 de lei și a fost lăsat fără permisul auto pentru următoarele șase luni. Și nu a fost singurul șofer ce a comis o abatere în trafic. Un altul s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat la volan în stare avansată de ebrietate.

Pe DN 64, în Văleni – Brâncoveni, oamenii legii au identificat un conducător auto care a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”, fiind înregistrat de aparatul radar și cu viteza de 185 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 90 de km/h.

„Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Cilieni, județul Olt. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.175 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a acestuia, fără drept de circulație”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism și pe strada 1 Decembrie 1918, din Caracal. Acesta era condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Ulterior, polițiștii au întocmit pe numele șoferului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunea a avut loc în intervalul orar 19:00 – 23:00, fiind una cu efective mărite, având în vedere că au fost angrenați 24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Peste 80 de amenzi au fost date în total, iar opt șoferi au rămas pietoni, fiindu-le reținut permisul de conducere.

„Razia blitz a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe sau a celor care nu respectă regimului legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 86 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 22.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut opt permise de conducere și două certificate de înmatriculare. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți