19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se strică vremea în județul Olt. Cod galben de precipitații însemnate cantitativ, vânt și frig

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis luni, 3 aprilie, două avertizări de vreme capricioasă, una dintre ele afectând și Oltul. Potrivit sursei citate, din noaptea de 3 spre 4 aprilie, ora 23:00, și pâna miercuri, 5 aprilie, la ora 10:00, județul va fi sub incidența unui cod galben, fenomenele anunțate fiind cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

„În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (4 spre 5 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est. În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h”, transmit meteorologii.

Sursa citată mai arată că, temporar, vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

Pe parcursul zilei de marți, între orele 02:00 și 22:00, va fi în vigoare și un cod portocaliu de ninsori abundente, zonele afectate fiind Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali, în special la altitudini de peste 1.400 metri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți