20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Tânăr din Valea Mare, amendat cu 40.000 de lei după ce a aruncat gunoaie în apropierea uzinii de aluminiu din Slatina

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați luni cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat mai multe deșeuri, provenite din dezmembrarea de autovehicule, pe un teren situat în extravilanul municipiului Slatina. Mai exact în zona societății ALRO de la marginea orașului.

Autor al faptei a fost identificat un tânăr de 35 de ani, din Valea Mare, care a fost amendat cu 40.000 de lei.

„Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Olt au efectuat, la data de 3 aprilie, un control pentru verificarea aspectelor sesizate, ocazie cu care au fost identificate atât zona, cât și deșeurile aruncate pe terenul situat în extravilanul municipiului Slatina. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Poliției Locale Slatina, polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Valea Mare. Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 92/2001 privind regimul deșeurilor”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, ca măsuri complementare, s-au impus în sarcina și pe cheltuiala contravenientului ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora, conform legislației în vigoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți