17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Zeci de jandarmi olteni, avansați în grad de Ziua Armei

- Advertisement -

Jandarmii olteni au sărbătorit pe 3 aprilie împlinirea a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cu acest prilej, Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit luni o ceremonie festivă în cadrul căreia mai mulți angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au fost avansați în grad.

Oficialități județene și locale, precum și cadre ale Jandarmeriei Olt, au fost alături de colonelul Emanuel Botan, inspector șef al IJJ, și colonelul Iulian Mihai, împuternicit adjunct al IJJ Olt, la manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române, care au debutat cu intonarea imnului național al României și prezentarea a două filmulețe despre ce înseamnă Jandarmeria la ora actuală și un scurt istoric al acestei instituții. Dintre autoritățile prezente amintim prefectul Florin Homorean, subprefecții Ana Maria Ciaușu și Cosmin Floreanu, Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Alexandru Berechet, viceprimar al municipiului Slatina, delegația româno-americană de la Unitatea Militară 99 Deveselu, șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, precum și reprezentanți ai instituțiilor din județ. Printre mesajele citite de amfitrionii evenimentului a fost și cel adresat de generalul de brigadă Alin Ionel Mastan, inspector general al Jandarmeriei Române, momentul fiind urmat de scurtele alocuțiuni rostite de reprezentanții Prefecturii, Consiliului Județean, Tribunalului Olt, Parchetului Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

La ceas de sărbătoare, trei ofițeri și 18 subofițeri din cadrul Jandarmeriei Olt au fost avansați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim. Totodată, zeci de ofițeri și subofițeri au primit mulțumiri, felicitări sau au fost citați pe ordinul de zi pe unitate. De asemenea, colonelul Emanuel Theodor Botan, comandantul Jandarmeriei Olt, a ținut să înmâneze diplome și plachete aniversare tuturor instituțiilor cu care IJJ colaborează. La rândul său, inspectorul șef a primit din partea Bazei NATO Deveselu un dar, respectiv emblema acestei unități militare.

Activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei Române de la Slatina s-au încheiat pe platoul din fața CJ Olt, unde au putut fi vizitate câteva standuri de prezentare cu armamentul, autospecialele și unul din ATV-urile din dotarea jandarmilor olteni. Și zilele de 30 și 31 martie au fost dedicate sărbătoririi a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în Parcul „Constantin Poroineanu” Caracal și Parcul Tineretului Slatina desfășurându-se exerciții demonstrative, iar elevii mai multor instituții școlare au fost angrenați în diverse concursuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți