17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Unul dintre agresorii bărbatului din Brebeni, în arest preventiv. Celălalt, arestat la domiciliu

- Advertisement -

Bărbatul de 35 de ani, din Slatina, și concubina acestuia, în vârstă de 35 de ani, tot din Slatina, care sunt acuzați că au bătut ciobanul care le îngrijea oile și au fost reținuți pentru 24 de ore, au fost prezentați miercuri după-amiază în fața magistraților Judecătoriei Slatina. Dacă slătineanul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, împotriva partenerei de viață a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. I. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C.proc.pen., art. 223 alin (2) C.proc.pen., art. 226 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului (…) pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, faptă prev si ped de art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplic. art .77 lit a) și d) C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2023 şi până la data de 04.05.2023, inclusiv. II. În baza art. 227 alin.1 C.proc.pen. respinge propunerea formulată de către Parchetul Slatina de arestare preventivă a inculpatei (…) pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplic. art. 77 lit a) și d) C.pen. În baza art. 227 alin.2 C.proc.pen. rap. la art. 202 alin.4 lit. d C.proc.pen. şi art. 218 C.proc.pen dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpată (…) pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplic. art. 77 lit a) și d) C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2023 și până la data de 04.05.2023, inclusiv. În baza art. 221 C.proc.pen. impune inculpatei (…) să nu părăsească imobilul unde locuieşte, situat în municipiul Slatina (…), fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura. În baza art. 221 alin. 2 C.proc.pen. pe durata arestului la domiciliu impune inculpatei (…) următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemată; – să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoana vătămată (…) și cu martorii (…). În baza art. 221 alin.4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatei (…) că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate, de îndată, a inculpatei (…) dacă nu este reţinută sau arestată preventiv în altă cauză. Desemnează ca organ de supraveghere a inculpatei (…) IPJ Olt – Serviciul de Investigații Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, căruia îi pune în vedere aducerea la îndeplinire a dispoziţiilor art. 221 alin.9 C.proc.pen. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor slătineni.

Știrea inițială: În urma probatoriului administrat, marți, 4 aprilie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele a doi dintre cei trei agresori ai ciobanului de 47 de ani, din comuna Brebeni.

Este vorba de bărbatul și femeia, fiecare în vârstă de 35 de ani, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cursul zilei de miercuri, 5 aprilie, cele două persoane urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu propuneri legale.

Cei trei agresori au comis fapta sâmbătă, 1 aprilie.

„La data de 1 aprilie, în jurul orei 18:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, de un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în comuna Brebeni, ar fi fost agresat fizic de către mai multe persoane. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coteana, care, din primele verificări, a stabilit faptul că, pe fondul unor discuții contradictorii, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Brebeni, ar fi fost agresat fizic de trei persoane, respectiv un bărbat în vârstă de 35 de ani, o femeie în vârstă de 35 de ani și un minor în vârstă de 15 ani, toți din municipiul Slatina. În urma evenimentului, bărbatul de 47 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Bătăușii sunt membri ai unei familii, respectiv tată, mamă și fiul lor, iar conflictul ar fi pornit se pare din cauza unor oi pe care aceștia le aveau în grija ciobanului de 47 de ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți