19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la un liceu din Balș, lecție despre ceea ce înseamnă traficul și consumul ilicit de droguri

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș au desfășurat joi activități informativ preventive la Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, pe linia traficului și consumului ilicit de substanțe cu efect psihoactiv. Beneficiari ai întâlnirii au fost 55 de elevi și opt cadre didactice, care au primit sfaturi și recomandări din partea oamenilor legii cu privire la ce înseamnă traficul și consumul de droguri.

„Principalele obiective ale acestor activități au fost conștientizarea elevilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri sau al altor substanțe cu efect psihoactiv și identificarea cu sprijinul cadrelor didactice a comportamentelor dezadaptative din rândul elevilor. De asemenea, polițiștii au informat elevii și cadrele didactice asupra modului de sesizare al instituțiilor competente, în cazul în care iau cunoștință despre fapte de consum sau trafic de substanțe interzise”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!

– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!

– Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!

– Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți