21.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Protest al fermierilor olteni cu 65 de utilaje agricole la Slatina. Jandarmii și polițiștii rutieri, în misiune

- Advertisement -

Un protest inedit va avea loc vineri în Slatina, fermierii olteni fiind așteptați să meargă în coloană cu tractoare agricole, camioane și autoturisme pe mai multe artere din municipiu. Protestul se va întinde pe parcursul a trei ore, după ora prânzului, jandarmii olteni aflându-se în toată această perioadă în misiune, pentru a asigura ordinea și liniștea publică.

Traseul pe care îl vor parcurge protestatarii cu un număr total de 65 utilaje agricole va fi cuprins între sensul giratoriu din apropierea Gării Slatina – bulevardul Alexandru Ioan Cuza – ieșirea din municipiul Slatina spre Craiova. Polițiștii rutieri vor fi și ei la datorie.

„Jandarmii olteni vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor pe timpul unei acţiuni de protest a fermierilor ce se va desfășura vineri, 7 aprilie, în intervalul orar 12:00 – 15:00, în municipiul Slatina. Acțiunea de protest constă în deplasarea cu viteză redusă a mijloacelor de transport – aproximativ 65 de utilaje (tractoare agricole, camioane și autoturisme). Locul de întâlnire al acestora va fi sensul giratoriu din proximitatea gării, pe traseul bld. A. I. Cuza – strada Vintilă Vodă – strada George Poboran – Strada Constantin Brâncoveanu. Mijloacele de transport vor fi însoțite pe timpul deplasării de către echipaje ale poliției rutiere. Conform cadrului legal, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va asigura măsurile de ordine și siguranță publică și va relaţiona permanent, prin echipele de dialog, cu organizatorii şi vor acţiona pentru asigurarea protecției participanţilor şi pentru prevenirea şi combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică”, a declarat căpitanul Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Potrivit unor surse, scopul protestului are legătură cu efectele devastatoare asupra fermierilor, sectorului agricol, populației și economiei naționale ca urmare a deciziilor autorităților europene privind libertatea comerțului cu produse agricole și agroalimentare din Ucraina.

Sursă foto: Prezentare generală (Internet)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți