22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Caracalenii, îndemnați de primarul Doldurea să renunțe pentru o zi la folosirea autoturismelor poluante

- Advertisement -

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, vrea ca Vinerea Verde să fie marcată și de caracaleni. De aceea, îndemnul edilului pentru locuitorii urbei fiind acela de a renunța pentru o zi, adică pe 7 aprilie, la folosirea autoturismelor poluante și la înlocuirea acestora cu mijloacele de transport ECO sau cu mersul pe jos. Mesajul pe care Doldurea vrea să-l transmită astfel este acela de protejare a mediului înconjurător.

„Vă invit să înlocuim autoturismele cu mijloace de transport ECO precum biciclete, trotinete, mașini electrice sau, de ce nu, cu mersul pe jos. Să arătăm împreună că înțelegem importanța protejării mediului și a combaterii schimbărilor climatice. Reducerea poluării nu trebuie să fie doar un deziderat, ci o necesitate care se materializează în acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi le putem întreprinde. Astfel, dăm un semnal clar privind respectul nostru față de natură și față de beneficiile unui mediu curat pentru sănătate”, este mesajul postat de Ion Doldurea pe pagina oficială de Facebook a administrației locale.

Ion Doldurea mai spune că „ceea ce era cândva un mijloc de transport uzual, bicicleta, poate redeveni o alternativă cotidiană la deplasarea pe distanțe scurte și o sursă de sănătate pentru fiecare dintre noi”. În acest sens, mesajul său chiar a fost însoțit de o fotografie cu acesta în timp ce se deplasează pe bicicletă pe platoul din fața sediului Primăriei Caracal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți