3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Peste 100 de șoferi amendați în cadrul unei acțiuni fulger a polițiștilor olteni. Zece conducători auto lăsați fără permis pentru consum de alcool și viteză

- Advertisement -

Polițiștii rutieri olteni au acționat sâmbătă seară pe mai multe drumuri publice din județ, în cadrul unei razii de amploare desfășurată pe străzile orașului Drăgănești Olt și municipiului Caracal. Acțiunea blitz a fost una cu efective mărite și a avut loc în intervalul orar 19:00 – 00:00, scopul fiind de combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere. Peste o sută de amenzi au fost aplicate de oamenii legii în cele cinci ore cât a durat razia fulger, iar 12 conducători au rămas fără permis, dintre care cinci din cauză că erau sub influența alcoolului la volan și alți cinci pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În cadrul acțiunii organizate de Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 18 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea blitz a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe sau a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, respectiv cinci pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cinci pentru nerespectarea regimului rutier de viteză și două pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, politiștii au reținut zece certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Avea peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat

În cadrul acțiunii, în jurul orei 19:30, polițiștii au oprit pentru control, pe o stradă din satul Comani al orașului Drăgănești Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,22 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele olteanului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit reprezentantului Poliției Olt, astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți