12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bucureștean lăsat fără permisul auto pentru patru luni, după ce conducea o mașină cu peste 200 km/h pe DEx 12, în apropiere de Bârza

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în weekend, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 500 de amenzi au fost date de oamenii legii în cele trei zile, iar aproximativ o sută de conducători auto au fost lăsați fără permis, 64 dintre ei după ce au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră (km/h). Printre aceștia a fost și un șofer bucureștean care conducea o mașină cu peste 200 km/h pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, în apropiere de comuna Bârza, deși limita de viteză este de 120 km/h.

Tânărul de 35 de ani a rămas fără permisul de conducere pentru următoarele patru luni, acesta fiind și amendat cu aproape 3.000 de lei.

„La data de 8 aprilie 2023, în jurul orei 21:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, în trafic, pe Drumul Expres 12, în afara comunei Bârza, un autoturism ce circula cu viteza de 204 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 35 de ani, din municipiul București. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Dosare penale pe numele a trei șoferi

Trei conducători auto s-au ales cu dosar penal în urma infracțiunilor rutiere săvârșite în trafic. Unul dintre ei pentru că era la volanul unei mașini, deși nu avea permis, altul pentru că era băut și a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, iar al treilea pentru că avea 0,84 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

În după-amiaza zilei de Florii, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa, în timp de desfașurau activitați specifice în comuna Găneasa, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul nu poseda permis de conducere. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără pemis de conducere.

Tot pe 9 aprilie, în jurul orei 22:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Sârbilor din comuna Izbiceni, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Caracal au oprit pentru control, pe strada Calea București, din municipiu, un autoturism condus de un caracalean, în vârstă de 32 de ani. Pentru că mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul activităților desfășurate în perioada 7 – 9 aprilie, polițiștii au aplicat 515 amenzi, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei. 92 de permise auto au fost reținute în total.

„Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 92 de permise de conducere, dintre care 64 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 16 pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 25 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a spus reprezentantul Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, au fost constatate și patru infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți