26.2 C
Slatina
sâmbătă,10 iunie,2023

Ultimele Articole

Concursul de cunoștințe generale „Disney Cup”, programat pe 23 mai. 357.000 de lei, bugetul alocat de Primăria Slatina

- Advertisement -

Programată a se desfășura la sfârșitul lunii mai 2023, competiția de cunoștințe generale „Disney Cup” a ajuns anul acesta la cea de-a XV-a ediție. Regulamentul de organizare a manifestării concurs deja este stabilit de municipalitatea slătineană și urmează a fi aprobat de Consiliul Local în cadrul unei ședințe extraordinară ce va avea loc marți, 11 aprilie. 357.000 de lei este suma alocată evenimentului, cheltuielile fiind prevăzute în bugetul local aferent anului acesta, la „Cultură, recreere și religie”.

Elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a din unitățile de învățământ slătinene se pot înscrie la concursul cu caracter educativ – cultural, deplasarea la Disneyland Paris – Franța urmând a fi efectuată ca și în ceilalți ani de 36 de copii, bineînțeles cu cadre didactice însoțitoare.

„Manifestarea «Disney Cup» este o activitate extraşcolară, derulată în două etape, care îşi propune să evidenţieze performanţele înregistrate de elevi la disciplinele din aria curriculară, ţinând cont de importanţa diverselor domenii culturale care structurează personalitatea umană, precum şi de conexiunile dintre aceste domenii”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Slatina.

Concursul derulat în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în manifestare, care va fi susţinut în data de 23 mai, este prima etapă a evenimentului, a doua etapă fiind excursia de la Disneyland Paris, Franţa, participanți fiind câte trei elevi câştigători de la fiecare instituție școlară slătineană şi un profesor însoţitor la nouă elevi.

Fiecare unitate de învățământ va depune fișa de înscriere la registratura Primăriei Slatina, în atenția Serviciului Cultură Sport, până la data de 16 mai 2023, ora 16:00, prin care va comunica numărul de elevi/clasa cu care va participa la concurs, cheltuielile de deplasare în excursie, adică transport, cazare, masă, vizită obiective turistice, tur oraș și asigurare de sănătate fiind suportate din bugetul local.

Competiția „Disney Cup” se va desfăşura cu începere de la ora 12:30, simultan în toate unitățile de învăţământ din municipiu care s-au înscris.

„Subiectele și grila de rezolvare a acestora vor fi întocmite de către Inspectoratul Școlar Județean Olt, care va asigura realizarea unui număr de trei variante de test pentru fiecare an de studiu reprezentat în concurs. Tragerea la sorţi a testului de concurs se va realiza la sediul Primăriei municipiului Slatina, din strada Mihail Kogalniceanu, nr. 1, în data de 23 mai, ora 10:00, de o comisie alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Slatina și de la Inspectoratul Școlar. Organizatorii vor pune la dispoziţia fiecărui elev varianta de test trasă la sorţi, varianta care va conţine 40 de întrebări tip grilă din materiile studiate în anul de învăţământ în care sunt înscrişi. Elevul va bifa un singur răspuns pe care-l va considera corect. Fiecare răspuns corect va fi notat cu câte un punct. În situația în care, pe foaia de concurs, vor exista mai multe variante de răspuns încercuite la o singură întrebare, elevul nu va primi niciun punct. De asemenea, dacă există ștersături, răspunsul va fi invalidat chiar dacă este corect. Timpul de rezolvare a testului este de 20 minute. (…)”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

În situaţia în care un elev care a fost deja la Disneyland Paris, în urma  ediţiilor trecute ale concursului „Disney Cup”, iar la prezenta ediție obţine punctaj maxim, acesta va primi din partea organizatorilor un premiu special în sumă de 700 lei, numai în situaţia în care acesta nu a mai beneficiat de premiul special, următorul clasat în ordinea punctajului fiind cel care va efectua deplasarea în excursia din Franța. Dacă un elev a fost la Disneyland și a obținut și premiul special anii trecuți, iar acum va fi desemnat câștigător a treia oară, acesta va fi recompensat cu diplomă de participare, fără a-i fi acordat un premiu în bani.

Dacă, din diverse motive, unul sau mai mulți elevi câștigători ai excursiei renunță la premiu, locul rămas liber nu va putea fi redistribuit următorului clasat, urmând să efectueze excursia doar cei rămași.

Sursă foto: Facebook Primăria Slatina – Excursie la Disneyland, Franța, efectuată în 2019 de elevii câștigători ai competiției școlare

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți