15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de peste 24.000 de lei pentru o patiserie și un fast-food din județ. DSVSA Olt, controale în târguri și în trafic

- Advertisement -

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Olt au intensificat acțiunile de control în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, astfel că din 28 martie și până pe 9 aprilie au fost efectuate 33 de controale oficiale în domeniul igienei alimentare. De asemenea, au mai avut loc verificări și în trei târguri din județ, fiind descoperit și un transport ilegal de păsări. 

Pentru că nu respectau regulile de igină alimentară, o patiserie și un fast-food au fost amendate cu peste 24.000 de lei.

„Au fost identificate neconformități in domeniul igienei alimentare, pentru care s-au aplicat sancțiuni, după cum urmează: două sancțiuni contravenționale conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 24.400 lei la o unitate de patiserie și un fast food; trei avertismente, conform OG 2/2001, la magazine alimentare, pentru următoarele neconformități: desfășurare activitate în spațiu neînregistrat sanitar veterinar, etichetare incompletă a produselor finite, lipsa verificării stării de sănătate”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Inspectorii sanitari veterinari au mai efectuat controale în târgurile Osica de Sus, Potcoava și Izbiceni, fiind aplicată și o amendă de 600 de lei, pentru vânzare de păsări, fără a deține documente.

De asemenea, au fost efectuate controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, care au avut drept scop verificarea respectării condițiilor de comercializare și transport ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală și animale vii. În zona localității Spineni a fost identificat un transport de păsări pentru care nu au putut fi prezentate documente, astfel că a fost aplicată o sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 1.800 lei.

Acțiunile de control efectuate de DSVSA Olt, împreună cu reprezentanți ai IPJ Olt, vor continua și în această săptămână.

Sursă foto: Prezentare generală

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți