20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se sacrifică miei de Paște și în incinta fostului abator de la Strehareți. Primăria Slatina a cerut autorizarea centrului temporar între 12 și 15 aprilie

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a transmis la începutul acestei săptămâni că a fost avizat temporar pentru sacrificarea tineretului ovin/caprin, la solicitarea Primăriei Slatina, și spațiul din incinta fostului abator de la Streharați. Aici vor putea fi tăiați miei de Paște în perioada 12 – 15 aprilie, programul de funcționare fiind de miercuri până vineri, în intervalul orar 08:30 – 17:00, și sâmbăta de la ora 08:30 până la ora 14:00.

Este avizat temporar și centrul din Târgul săptămânal Osica de Sus, aici fiind sacrificați, în ziua de Florii, peste 90 de miei și iezi. De asemenea, și la abatorul autorizat din orașul Scornicești s-au tăiat până acum 33 de miei.

„Mai este avizat spațiul din incinta Târgului săptămânal Osica de Sus, care își desfășoară activitatea în data de 15 aprilie 2023, între orele 07:00 – 14:00. Acesta a desfășurat activitate de sacrificare, conform solicitării Primăriei, pe 9 aprilie, și au fost sacrificate un număr de 93 capete tineret ovin și caprin. În această perioadă au fost sacrificate un număr de 33 capete tineret ovin, în cadrul unui abator autorizat sanitar veterinar din localitatea Scornicești”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSVSA Olt.

Potrivit sursei citate, consumatorilor le este recomandat să achiziţioneze produse alimentare specifice perioadei Sărbătorilor Pascale, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina  apariţia îmbolnăvirilor .

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii olteni sunt rugaţi să sune la telefonul 0372.735.838, fax 0249.416.726 – DSVSA Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți