14.1 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 40 de cartușe din Al Doilea Război Mondial, în stare de funcționare, găsite pe un teren agricol din Valea Mare

- Advertisement -

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului Slatina a intervenit vineri seara pe un teren agricol din comuna Valea Mare, la o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Pe timpul executării unor lucrări de căutare a obiectelor metalice vechi, cu ajutorul unui detector de metale, un cetățean a observat mai multe cartușe, în total peste 40 la număr, și a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112.

Cartușele provin, probabil, din Al Doilea Război Mondial, acestea fiind în perfectă stare de funcționare și ridicate pentru a fi distruse.

„Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, 42 de cartușe, calibrul 9,5 milimetri, provenite, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Cartușele erau în stare de funcționare, având încărcătura activă”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, pompierii reaminteşte oltenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți