10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bucureștean urmărit de polițiști în trafic, pe raza comunei Colonești. Era băut și nu a oprit la semnalul oamenilor legii

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în minivacanța de Paște, activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 350 de amenzi, în cuantum de aproape 120.000 de lei, au fost aplicate, iar 45 de șoferi au rămas fără permis în urma abaterilor comise în trafic. Doi conducători auto s-au ales cu dosare penale, unul dintre ei pentru consum de alcool. Mai mult chiar acesta a fost urmărit pe drumurile din comuna Colonești, după ce nu a oprit la semnalul oamenilor legii.

S-a întâmplat în dimineața celei de-a doua zi de Paște, în jurul orei 10:00.

„Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Scornicești, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Colonești, din județul Olt, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul București. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,80 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au declarat reprezentanții IPJ.

În cauză, pe numele bucureșteanului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate.

Conducea o mașină deși avea permisul auto suspendat

Tot luni, 17 aprilie, în jurul orei 15:10, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Perieți, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Comunal 99, în comuna olteană Șerbănești, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate în cauză

Potrivit inspectoratului, în perioada 14 – 17 aprilie, poliţiştii au intervenit la peste 300 de solicitări, dintre acestea 233 fiind sesizate prin apelul de urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 358 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 45 de permise de conducere și șase certificate de înmatriculare, fiind constatate și 18 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți