14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Un pacient al Spitalului Slatina a murit după ce a căzut de la etajul III. Era internat pe Secția Medicală

- Advertisement -
Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Mărunței, a murit în după-amiaza zilei de sâmbătă, 22 aprilie, după ce s-ar fi aruncat de la etajul III al Secției Medicale a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde se afla internat de două zile. Căzătura i-a fost fatală pacientului, acesta murind la scurt timp, în timp ce era supus mai multor investigații medicale. 
Potrivit doctorului Florin Popa, director medical al SJU Slatina, bărbatul din mediul rural era internat din data de 20 aprilie.
„Pacientul era internat pe Secție Medicină Internă din data de 20 aprilie. Este un bărbat de 46 de ani, din mediul rural, cunoscut cu etilism cronic. Este un pacient care avea diagnosticul de ciroză hepatică decompensată și encefalopatie. A fost agitat și în timpul gărzii trecute, când s-a dispus contenția acestuia pe bază de semnătură a rudelor sale, conform procedurilor Spitalului Slatina. Bărbatul a avut agitație psihomotorie și astăzi (sâmbătă, 22 aprilie n.r.), era în sevraj alcoolic, chiar a spus că vrea să fugă din spital sau că se aruncă, însă a fost chemată paza spitalului și a fost dus în salon, unde s-a luat din nou decizia de contenție a sa (legarea cu chingi speciale de pat n.r.). S-a întâmplat cu o jumătate de oră înainte de a reuși să scape și să cadă de la geamul salonului în care era internat. A fost supus manevrelor de resuscitare, care au reușit, iar în momentul în care trebuia să ajungă cu el la Computerul Tomograf a făcut din nou stop cardiac și de data acesta nu a mai răspuns, fiind constatat decesul. Avea leziuni grave, incompatibile cu viața”, a declarat directorul medical al unității spitalicești.
Tragedia s-a petrecut undeva în jurul orei 13:50, un cadru medical fiind cel care a apelat numărul de urgență 112.
„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană se află întinsă pe sol în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina. La fața locului, s-au deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, ar fi căzut de la etajul III al Spitalului Județean de Urgență Slatina. În urma evenimentului, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment.
FOTO: Secția Medicală a Spitalului Slatina, unde bărbatul din Mărunței era internat
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți