26.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Adolescent din Balș, cercetat după ce a dat o spargere la o brutărie din localitate. A furat aproape 20.000 de lei, un laptop și cheile de la o mașină

- Advertisement -

UPDATE: În cursul serii de marți, minorul a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care în cazul acestuia au dispus arestarea preventivă. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: Un tânăr de 17 ani, originar din orașul Balș, a fost reținut luni, 24 aprilie, de polițiștii Poliției Orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, după ce cu o noapte înainte a dat o spargere la o brutărie din localitate de unde a sustras aproape 20.000 de lei, un laptop și cheile de la o mașină. Acum, adolescententul este încarcerat în Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt, oamenii legii cercetându-l pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Patronul societății comerciale a fost cel care i-a sesizat pe polițiști.

„În fapt, la data de 24 aprilie 2023, în jurul orei 02:45, polițiștii Poliției Orașului Balș au fost sesizați de către un tânăr, în vârstă de 24 de ani, cetățean sârb, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri și valori din interiorul unei societăți comerciale din orașul Balș. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2023, un minor, în vârstă de 17 ani, din orașul Balș, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei societăți comerciale, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv: o cutie metalică ce conținea 19.000 de lei, un portofel ce conținea 400 de lei, un laptop, cheile unui autoturism și o pungă cu monede în valoare de aproximativ 80 de lei”, a declarat agentul principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Cu ocazia activităților desfășurate, oamenii legii au reușit să recupereze mai multe dintre bunurile sustrase, respectiv cutia metalică, suma de 15.400 de lei, dar și trei telefoane mobile pe care adolescentul le-a cumpărat din banii furați.

În urma probatoriului administrat, la data de 24 aprilie 2023, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Balș, pe numele minorului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cursul zilei de marți, 25 aprilie, băiatul de 17 ani urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți