13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: Peste 1.500 de persoane încadrate în muncă în primele trei luni ale anului

- Advertisement -

Peste 1.500 de persoane au fost angajate în primele trei luni ale acestui an prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, cu aproximativ 500 mai multe faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, prim măsurile şi serviciile de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de instituţie au fost încadrate în muncă, în primele trei luni ale anului acesta, 1.503 persoane, dintre care 703 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Printre persoanele încadrate în muncă de la începutul anului sunt şi 78 cu studii superioare.

Elena Iordache a precizat că, în perioada menţionată, 5.593 de persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţele AJOM pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

În acest an, în judeţul Olt, cele mai multe angajări s-au făcut în domeniile construcţii şi industrie, sectoare în care sunt în continuare vacante sute de locuri de muncă.

Oferta de locuri de muncă postată pe portalul AJOFM Olt indică faptul că, miercuri, în judeţ sunt vacante 483 de locuri de muncă, în diferite domenii de activitate, însă aproximativ jumătate sunt în construcţii, numai un singur angajator căutând să încadreze 150 de muncitori, iar ceilalţi angajatori din domeniul construcţiilor având o ofertă de aproximativ 120 de locuri de muncă.

Pentru agenţi de securitate sunt disponibile în această săptămână în judeţul Olt circa 140 de locuri de muncă, iar la o companie de pe platforma industrială Slatina din domeniul metalurgiei sunt disponibile 25 de locuri de muncă, dintre care cinci sunt pentru ingineri.

Angajatorii din judeţ mai caută vânzători, gestionari, şoferi, sudori, electricieni, chelneri, ospătari, confecţioneri la unităţi confecţii textile.

În privinţa şomajului, la finalul lunii martie erau înregistraţi în judeţul Olt 8.065 de şomeri, cei mai mulţi neindemnizaţi, iar rata şomajului a fost de 6,23%, în scădere faţă de luna februarie.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți