22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ce spune Oprescu, președintele PSD Olt, despre parlamentarii care ar putea reprezenta județul în mandatul viitor

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat Olt, a spus joi, 27 aprilie, că deocamdată nu au început discuțiile legate de lista parlamentarilor social democrați care ar putea reprezenta județul în mandatul viitor, având în vedere că în 2024 au loc alegeri parlamentare.

Oprescu a declarat că încă nu se cunoaște dacă lista va suferi schimbari sau nu, acest lucru urmând a fi știut la momentul oportun.

„Nu avem discuții în acest moment, până la alegerile parlamentare mai este un an și jumătate și cred că este important acum să ne facem bine treaba, atât la nivel național, dar și local, în fața cetățenilor care ne-au acordat votul. Vom vedea, la momentul respectiv, dacă lista va rămâne în această formă sau dacă va suferi modificări”, a spus Oprescu.

Jurnaliștii l-au întrebat pe liderul social democraților olteni și despre rotativa guvernamentală, acesta spunând că o să aibă loc, dar nu știe exact când.

„Cu siguranță, din punctul meu de vedere, această rotativă va avea loc. Nu este o dată stabilită foarte clar când ea va fi făcută, dar cu siguranță ea va avea loc. Dacă m-aș pronunța de acum, dacă Oltul va avea un ministru, cred că nu ar fi corect față de colegii mei. Cu siguranță, ca de fiecare dată, Oltul fiind unul dintre județele fruntașe în cadru PSD vom încerca să avem oameni în structurile naționale”, a mai precizat Marius Oprescu.

PSD Olt a obținut 58,13% (aproape 77.000 de voturi n.r.) la alegerile parlamentare trecute, respectiv cele din decembrie 2020. Iar în urma acestor rezultate, organizația județeană i-a trimis în Parlament să-i reprezinte pe olteni în legislativul 2020 – 2024 pe senatorii Paul Stănescu, Siminica Mirea şi deputaţii Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu şi Emil Albotă.

Pe lângă alegerile parlamentare, anul următor vor mai avea loc alte trei scrutine de vot, respectiv locale, prezidențiale și europarlamentare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți