10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 20 de accidente grave pe șoselele din Olt, soldate cu 12 morți, în primele trei luni ale anului

- Advertisement -

Comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a participat joi la ședința Colegiului Prefectural desfășurată într-una din sălile Instituției Prefectului – Județul Olt, în cadrul acesteia prezentând o situație a activității subalternilor pe primele trei luni ale acestui an. Unul dintre punctele arzătoare atinse a fost o statistică a evenimentelor rutiere cu urmări grave. Asta în contextul în care doar la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie în municipiul Slatina și satul Jitaru al orașului Scornicești au avut loc trei accidente în urma cărora și-au poerdut viața șase persoane.

Per total, în trimestrul I 2023, pe drumurile din judeţ s-au comis peste 20 de accidente grave, mai exact 23, soldate cu 12 morţi şi 18 răniţi grav, iar printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente au fost indisciplina bicicliștilor;
traversarea neregulementară a pietonilor și viteza neadaptată la condițiile de drum.

Potrivit comandantului Poliției Olt, prezența activă a rutieriștilor în trafic a făcut ca numărul accidentelor cu urmări grave, produse în județ, să fie în scădere.

Cifrele IPJ Olt mai arată că, în primele trei luni ale anului, pe linie de circulaţie rutieră s-a acţionat pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii cu atribuţii în domeniu organizând 126 de acţiuni. În cadrul acestora, aproximativ 1.500 de șoferi au rămas pietoni, fiindu-le reținut permisul auto.

„Ca urmare a acestor activităţi, au fost descoperite 129 de infracţiuni și au fost aplicate 12.006 contravenţii prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 şi alte acte normative. De asemenea, au fost reţinute 1.485 permise de conducere şi retrase 630 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli. Din cele 1.485 de permise reţinute, 110 au fost reţinute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 1.108 pentru depăşirea vitezei regulamentare, 109 au fost reţinute pentru depăşire neregulamentară, 41 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și 43 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor”, a declarat comisarul șef Ilinca.

Totodată, polițiștii rutieri olteni au acţionat, permanent, pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje, ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier.

La finalul prezentării bilanțului pe primele trei luni, comandantul IPJ Olt a spus și că în minivacanța de 1 Mai care urmează undeva la peste 800 de polițiști vor fi prezenți la datori, alături de aceștia în misiuni fiind implicați și jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră.

Sursă foto: Accidentul de la Jitaru, soldat cu trei morți

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți