16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 300 de lăcașuri de cult au primit bani de la CJ Olt, pentru realizarea mai multor investiții

- Advertisement -

1,4 milioane de lei este suma de bani pe care consilierii județeni au aprobat-o joi, în ședință ordinară de la sfârșitul lunii aprilie, după ce peste 300 de biserici, mănăstiri și alte așezăminte de cult din Olt au solicitat fonduri pentru unele lucrări sau activități de asistență socială. Lăcașele de cult au depus cereri de finanțare în acest sens, iar Consiliul Județean a aprobat suma necesară pentru investițiile ce ar urma făcute la nivelul acestora.

Așezământul „Buna Vestire” din comuna Grădinari (FOTO) primește cel mai mare sprijin financiar de la CJ Olt, respectiv 50.000 de lei, pentru ca Episcopia Slatinei și Romanaților, pentru Catedrala Episcopală din municipiul Slatina, să beneficieze de 14.600 de lei.

Totodată, sume mai mari de bani, respectiv câte 5.000 de lei, primesc Mănăstirea Clocociov din Slatina, Mănăstirea Măinești din orașul Balș, Mănăstirea Brâncoveni din comuna Brâncoveni, Mănăstirea „Sfânta Cruce” din comuna Studina și Mănăstirea Strehareț din Slatina. Forul județean a ales ca pentru celelalte lăcașuri de cult oltene până la 319 să aloce câte un sprijin financiar în cuantum de 4.200 de lei.

Lista cu sprijinul financiar din bugetul Consiliului Judeţean Olt acordat tuturor unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase din judeţ

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți