32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Peste 800 de polițiști olteni în stradă, în minivacanța de 1 Mai

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt anunță că peste 800 de polițiști din cadrul instituției vor acționa, în perioada 28 aprilie – 2 mai, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca oamenii care vor petrece în minivacnța de 1 Mai să se bucure de un climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Dintre aceștia, aproximativ 500 de polițiști sunt de la structurile de Ordine Publică, aproximativ 200 sunt polițiști de la Rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale, dar și de la arme explozivi și substanțe periculoase.

„În acest context, poliţiştii de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale, în mod special în locurile cu fluenţă mare de public, în care urmează a se desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement etc., scopul fiind menţinerea unui climat de normalitate și prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor. Polițiștii de investigaţii criminale vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, discotecilor şi a altor locuri favorabile producerii unor eventuale incidente. De asemenea, vor executa activităţi specifice pentru localizarea şi prinderea persoanelor urmărite şi punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă ori de executare a pedepsei închisorii. Poliţiştii din cadrul structurii de investigare a criminalității economice vor acţiona pentru combaterea activităţilor comerciale ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice. Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit sursei citate, polițiștii rutieri olteni vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi zilnic șase aparate radar, dar și aparatele alcooltest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Sfaturi și recomandări ale oamenilor legii

Respectaţi normele de convieţuire socială şi ordinea publică! Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!

Reamintim participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Misiuni de asigurare a ordinii publice și pentru jandarmi

Și aproximativ 300 de jandarmi vor fi la datorie în minivanța dedicată Zilei Muncii, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru ca în perioada 28 aprilie – 1 mai să asigure desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt asigură ordinea publică cu ocazia desfăşurării manifestărilor cultural – artistice, sportive și comemorative la care se preconizează participarea unui număr semnificativ de persoane, prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice.

„În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora”, a declarat căpitanul Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, IJJ recomandă participanților: să manifeste înțelegere față de măsurile luate și să coopereze cu forțele de ordine; să respecte indicațiile organizatorilor manifestărilor, precum și ale jandarmilor; să respecte prevederile legale privind desfășurarea activităților de picnic, precum și depunerea deşeurilor doar în locurile special amenajate pentru a nu dăuna mediului înconjurător.

Efectivele de jandarmi rămân la datorie pentru protejarea comunității prin prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță și menținerea ordinii și siguranței publice în zona de responsabilitate.

VIDEO AICI: https://www.facebook.com/100077482906208/videos/757915752501707

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți