13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită de oficialități la Monumentul Eroilor din fața Casei Tineretului Slatina

- Advertisement -

Platoul Casei de Cultură a Tineretului din municipiul Slatina a fost sâmbătă, 29 aprilie, gazdă a manifestărilor organizate de autorități cu prilejul Zilei Veteranilor de Război. Zeci de oficiali au luat parte la evenimentele desfășurate la Slatina cu prilejul acestei zile, iar festivitățile au debutat ca în fiecare an cu intonarea imnului național al României și salutul gărzii de onoare dat de prefectul de Olt Florin Homorean.

Pe lângă prefectul Homorean, reprezentant al Guvernului în teritoriu, printre cei prezenți la manifestări s-au mai numărat subprefectul Ana Maria Ciaușu, Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Alexandru Berechet, viceprimar al municipiului Slatina, șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, dar și o parte dintre veteranii de război ai județului sau urmași ai acestora.

Ulterior, au fost rostite și câteva alocuțiuni legate de semnătatea acestei zile.

„De Ziua Veteranilor de Război, pe care o sărbătorim astăzi, ne îndreptăm gândurile, cu apreciere și recunoștință, către cei care și-au pus pieptul în bătaia gloanțelor pentru a apăra independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României. Eroismul, spiritul de sacrificiu, iubirea și devotamentul lor pentru țară au fost, sunt și vor rămâne veșnic prilej de cinstire. Astăzi, îngrijorările legitime pentru securitatea teritoriului național în contextul războiului de la granițele noastre, ne determină să înțelegem cu atât mai bine rolul esențial al veteranilor de război în apărarea țării și asigurarea securității României. Eroii care au luptat cu arma în mână și au sângerat pentru independența noastră se cuvine a fi cinstiți, reamintiți, pomeniți, fie că sunt trecuți în neființă, fie că sunt în viață. Nu există o măsură a timpului care să stăvilească smerenia noastră în fața patriotismului lor și nici preocupări cotidiene care să aștearnă uitarea peste faptele lor. Căci a-i uita pe ei înseamnă a-ți uita istoria, și rădăcinile, și țara. Și niciun dicționar nu poate defini mai bine noțiunile de patrie, patriotism, vitejie și sacrificiu decât o pot face ei, veteranii noștri, vorbind simplu generației de astăzi despre faptele lor care au scris istorie. Astăzi se cuvine să le mulțumim și să-i onorăm pentru sacrificiul lor, pentru lecțiile de viață și de eroism pe care ni le-au dat și pentru contribuția lor la păstrarea valorilor naționale, la formarea şi educarea generațiilor tinere. Se cuvine să le mulțumim pentru că sunt! Și pentru că fără ei n-am fi noi, cei de azi, români liberi, independenți, mândri de istoria și de țara noastră! Glorie eroilor noștri! Cinste și recunoștință vouă, veterani ai României libere!”, este mesajul transmis de prefectul Florin Homorean.

Apoi, activitățile organizate de Garnizoana Slatina și Prefectura Olt au continuat cu depunerea de corane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor de pe platoul din fața Casei de Cultura a Tineretului de către autorități.

În final, pe acordurile cântecelor patriotice interpretate de fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina, garda de onoare, alcătuită din zeci de militari, jandarmi și pompieri, a defilat prin fața tuturor celor prezenți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți