10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, acțiuni cu mascații în tot județul, în minivacanța de 1 Mai. Mai mulți arestați la domiciliu verificați

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Poliției Municipiului Caracal și ai Poliției Orașului Balș, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfăşurat sâmbătă și duminică mai multe acţiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Oamenii legii, care i-au avut alături și pe mascați, au fost prezenți în stradă, însă au efectuat controale și în baruri, cluburi de noapte și săli de jocuri de noroc și pariuri sportive. De asemenea, au fost legitimate și peste o sută de persoane, însă au fost verificați și oltenii aflați în arest la domiciliu, al căror număr este de șase.

Principalele misiuni au fost desfășurate în Caracal, Balș și Găneasa.

„Activitățile au avut loc în municipiul Caracal, orașul Balș și comuna Găneasa, fiind desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt. Prin activitățile desfășurate s-a urmărit prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea persoanelor urmărite, dispărute sau a celor care au încălcat măsuri preventive. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost verificate persoanele aflate în arest la domiciliu, din județul Olt (șase la număr n.r.), dar și 23 de societăţi comerciale. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat trei amenzi în cuantum de 13.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28 din 1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Cu ocazia activităților desfășurate, în noaptea de 28 spre 29 aprilie 2023 polițiștii au identificat un local public, din orașul Balș, care nu era dotat cu aparat de marcat fiscal. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii au dispus suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile.

Ulterior, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat, în municipiul Caracal, un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj, care a încălcat măsura controlului judiciar, respectiv interdicția de a părăsi localitatea.

Tot polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au mai identificat, în municipiul Caracal, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, tot din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj, care era căutat de autoritățile judiciare din Italia pentru participarea la o procedură judiciară.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit documentele necesare pentru înștiințarea autorităților competente.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți