3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

5 mai, ultima zi de înscriere pentru oltenii care vor să fie jandarmi. Sunt 700 de locuri la școlile din Drăgășani și Fălticeni

- Advertisement -

Campania de promovare a ofertei educaționale pentru instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române este în plină desfășurare și se adresează tinerilor de până la 27 ani, din județul Olt. Recrutarea este făcută se efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, fiind disponibile în total câte 350 de locuri la școlile militare de subofițeri jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani și „Petru Rareș” din Fălticeni.

„Pentru cele 700 de locuri ce pot fi ocupate prin concurs, personal din cadrul unității a prezentat criteriile de selecționare și condițiile de participare tinerilor din mai multe localități din județul Olt.
La activitățile de recrutare și promovare a ofertei educaționale au participat și elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgășani care au oferit informații despre viața de elev al unei școli militare, despre avantajele de care beneficiază în timpul școlarizării, dar și despre asigurarea încadrării în structurile instituției. Colegii noștri au fost prezenți pentru prezentarea ofertei educaționale în zonele frecventate de tineri, respectiv în Slatina și Caracal, dar și în localități rurale, pentru că oferta se adresează tuturor absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta între 18 și 27 ani”, a declarat căpitan Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

„Pentru o viață ca în filme, ne fixăm pe 700 de șanse!” este campania care se desfășoară până la data de 5 mai 2023, aceasta fiind și ultima zi de înscrieri pentru școlile militare de subofițeri jandarmi.

Reprezentantul IJJ Olt a ținut să reamintească faptul că sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape: în vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 15 mai; modele ale documentelor ce vor fi completate, precum și lista completă a documentelor ce vor constitui dosarul de recrutare se regăsesc pe site-ul https://www.jandarmeriaolt.ro/admitere.htm; proba de evaluare a performanței fizice se va susține în perioada 19-24 mai la Școala „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani; susținerea probei de evaluare a cunoștințelor are loc în data de 27 mai, iar examinarea medicală se realizează în perioada 31 mai – 29 iunie 2023.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 30 iunie 2023, iar detalii suplimentare cu privire la această sesiune de admitere, inclusiv în ceea ce privește tematica și bibliografia, sunt disponibile accesând link-ul: https://www.jandarmeriaolt.ro/admitere.htm.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți